Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού

Μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κώστας Αλυσανδράκης σημείωσε:

«Υπήρξαν πανηγυρισμοί με αφορμή την 20ή επέτειο της λεγόμενης πτώσης του λεγόμενου σιδηρού παραπετάσματος. Είναι μάλλον φυσιολογικό για τη νέα αστική τάξη που εμφανίστηκε στην πρώην Σοβιετική Ενωση και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ομως οι λαοί, ιδίως οι εργαζόμενοι, για ποιο πράγμα να πανηγυρίσουν;

Δε θα αναφερθώ παρά μόνο στο θέμα της ασφάλειας. Είναι η ήπειρός μας, ο πλανήτης μας, πιο ασφαλής τώρα απ' ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια; Η απάντηση είναι ένα καθαρό όχι. Αρχικά είχαμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια, που όχι μόνο διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, αλλά, ταυτόχρονα, προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων καθώς και εκτεταμένη καταστροφή στο περιβάλλον, και με τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου. Ακολούθησε η επίθεση στο Αφγανιστάν, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά στο Ιράκ, με αναρίθμητα θύματα. Εχουμε συγκρούσεις στον Καύκασο. Ενας νέος ανταγωνισμός εξοπλισμών αναπτύσσεται, με την λεγόμενη αντιπυραυλική άμυνα, κλπ., κλπ. Πάνω από όλα αυτά έχουμε τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και την κατοχή από την Τουρκία του βόρειου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν ήταν πολύ καλύτερα όταν υπήρχε η Σοβιετική Ενωση και περιόριζε την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα;

Οπως πολλοί από σας γνωρίζουν, έχω κάνει έντονες παρεμβάσεις κατά των διώξεων των κομμουνιστών. Υπάρχει και η δήλωση των κομμουνιστών μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Δεν έχω κάτι να προσθέσω, αλλά έχω πολλά να πω για το αντικομμουνιστικό ψήφισμα που υιοθετήθηκε. Θα είμαι σύντομος εντούτοις.

Χοντρά ψέματα έχουν ειπωθεί για να στηριχθεί αυτό το ψήφισμα, όπως ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την εποχή του Στάλιν! Αγαπητοί μου συνάδελφοι, αν αυτό ήταν αλήθεια, θα φαινόταν στις απογραφές του πληθυσμού! Επιπλέον, αν πιστεύετε τέτοια πράγματα, πώς μπορείτε να εξηγήσετε ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου για να υπερασπίσουν τη σοβιετική τους πατρίδα;

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για δυο πράγματα: Πρώτα απ' όλα οι κομμουνιστές ούτε θα φοβηθούν ούτε θα κάμψουν τη δραστηριότητά τους. Δεύτερο, ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, όχι μόνο λόγω της πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, αλλά επειδή ο επαναστατικός μετασχηματισμός της κοινωνίας είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν οι αντιθέσεις που είναι εγγενείς στο καπιταλιστικό σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ